Felnőttképzési információk

Felnőttképzési engedély száma: E-001302/2015

Felnőttképzési ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat helye: Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum, 017-es iroda (Szombathely, Akacs Mihály u. 8-10.)

Ügyfélszolgálati idő:
Hétfő – csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 – 13.30

Telefon: 06 20 250 2313
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tájékoztató az ügyfélszolgálat működéséről:
A meghatározott ügyfélszolgálati időben az ügyfélszolgálatot ellátó munkatárs személyesen fogadja az érdeklődőket, és igényeiknek megfelelő információt nyújt a képzési és a képzést kiegészítő tevékenységekről, az azokon történő részvétel feltételeiről, a tanfolyamok indítási időpontjairól. Kérésre a képzési programokra vonatkozó írásbeli tájékoztatót, igény esetén magát a képzési programot, illetve a jelentkezési lapot is az érdeklődők rendelkezésére bocsátja. Igény esetén előjegyzésbe veszi, hogy a legközelebbi - elképzeléseiknek megfelelő - tanfolyam indítási időpontjáról tájékoztathassuk őket. Amennyiben az érdeklődőnek egyedi kérdése van, a szakmai vezetőhöz is fordulhat. Az ügyfélszolgálat telefonon és e-mailben is elérhető.

A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum felnőttképzési tevékenysége

 

A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum a 2015. július 1-i megalakulása óta felnőttképzési intézményként is működik. A Centrum nyolc tagiskolájában az iskolarendszerben oktatott 16 szakmacsoport esetében rendelkezik a szakképzések lebonyolításához szükséges személyi és tárgyi feltételekkel. Ezzel a bázissal az iskolarendszeren kívüli képzésben is színvonalas oktatást tudunk biztosítani. Jelenleg 34 képzéshez rendelkezünk felnőttképzési engedéllyel, a képzéseink számát igyekszünk folyamatosan bővíteni.

Felnőttképzési tevékenységünk már több éves múltra tekint vissza, korábban a jelenleg a Centrum tagintézményeként működő III. Béla Szakgimnázium és Szakközépiskola szervezésében valósultak meg a képzések. Az iskola felnőttképzési engedélye aztán ún. apportként a Centrumhoz került. Az iskola az utóbbi öt évben eredményes képzéseket valósított meg gépészeti területen, CNC forgácsoló és villanyszerelő képzésben. Az OPEL Szentgotthárd Kft. megrendelésére is több tanfolyamot bonyolított le. A TÁMOP-2.1.6-12/1-2012-0001 számú „Újra tanulok!” című kiemelt projekt téli közfoglalkoztatási programokhoz kapcsolódó képzéseinél a szakmai munkacsoport a megye 7 városában 25 képzést valósított meg, több mint 500 fő oktatását koordinálta.

 Az SZMSZC 2015. július 1-i megalakulása óta az alábbi képzéseket bonyolította/bonyolítja:

 -          Közfoglalkoztatás szervező, ECDL Base, Zöldterületi kisgép-üzemeltető, Számítógépes adatrögzítő és Település karbantartó képzések a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának megrendelésére, a GINOP-6.1.1-15 projekt keretében, közfoglalkoztatottak részvételével;

 -          Villanyszerelő képzés az OPEL Szentgotthárd Kft. megrendelésére;

 -          Villanyszerelő és Ács képzések munkanélküliek számára a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának megrendelésére, a GINOP 5.2.1-14-2015-00001 és a GINOP 5.1.1-15/2015-00001 projektek keretében.

Letölthető dokumentumok:

Engedélyezett felnőttképzéseink (pdf)
Panaszkezelés (pdf)